Rootsi ja Taani kutsusid vaibale Vene suursaadiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi õhujõud saatsid Vene lennukit kontrollima JAS Gripen hävituslennukid.
Rootsi õhujõud saatsid Vene lennukit kontrollima JAS Gripen hävituslennukid. Foto: SCANPIX

Rootsi ja Taani kutsusid Vene suursaadiku vaibale eelmisel reedel Malmöst lõunas toimunud ohtliku olukorra tõttu, mille üheks osapooleks oli SASi reisilennuk ja teiseks Vene sõjaväelennuk.

Rootsi välisminister Margot Wallström rääkis ajakirjanikele Brüsselis, et Vene suursaadikuga on plaanis kohtuda täna, vahendas Rootsi Raadio. «Meie vastunoot on äärmiselt selge,» rõhutas minister.

Taani välisminister Martin Lidegaard rääkis, et kohtub Vene suursaadikuga veel tänase päeva jooksul, vahendas The Financial Times (FT). «Inimelude ohtu seadmine on loomulikult täiesti mõistetamatu. Ma loodan, et me suudame leppida Venemaaga kokku, et püüame taolisi lende piirata.»

Kuna Vene sõjalennukil oli transponder välja lülitatud, siis ei saanud Taanist Kastrupi lennuväljalt Poznani (Poola) teel olnud reisilennuk märgata. Lennuk viibis rahvusvahelises õhuruumis, selle tegevust käisid kontrollimas nii Rootsi kui Taani hävituslennukid.  

Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist nimetas Vene lennuki käitumist sobimatuks ja väga ohtlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles