Aru: Puusepa küsimusega tuleb tegeleda kaua

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Peep Aru
Riigikogu liige Peep Aru Foto: Erik Prozes

FSB võimaliku endise agendi Uno Puusepa küsimusega saavad tegeleda kindlasti nii praegune kui tulevane riigikogu kapo-komisjon, arvas praeguse komisjoni juht Peep Aru.

Postimees küsis riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimehe käest, kuidas ta neid väiteid kommenteerib, mida ta arvab sellest, et FSB ise oma agendi avalikustab, kui suurt kahju võis Puusepp oma tegevusega Eestile ja liitlastele tekitada ning kas kapo komisjonil on kavas seoses juhtunuga kedagi «vaibale kutsuda»?

«Oletustega ei tegele, ootame ära algatatud kriminaalasja tulemuse,» vastas Aru seepeale lakooniliselt. 

«Kindlasti saab selle küsimusega tegeleda nii praegune kui ka tulevane julgeolekuasutuste järelvalve komisjon,» lisas ta viidates, et uurimine võtab ilmselt kaua aega.

Venemaa Julgeolekuteenistus FSB väidab, et kaitsepolitseiameti töötaja Uno Puusepp oli 20 aastat nende agent ning vahendas Venemaale infot Eesti, NATO ja USA kohta. Kaitsepolitseiamet teatas, et alustas väidete kontrollimiseks koostöös riigiprokuratuuriga kriminaalmenetlust riigireetmine paragrahvi sätete alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles