Politsei vabastas Manchesteris 20 orjatööle sunnitud ida-euroopa migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia politseinik.
Suurbritannia politseinik. Foto: SCANPIX

Briti politsei vabastas täna ühes Manchesteri tehases läbiviidud reidi käigus 20 idaeurooplasest migranti ja pidas kinni kolm orjapidamises kahtlustatavat.

Migrantidele maksti 80-tunnise töönädala eest 25 naela (31 eurot).

Politsei sõnul valmistas tehas pilte ja pildiraame suurtele peatänava firmadele ning sel oli sõlmitud miljonite naelade väärtuses lepinguid.

«Tehases töötavad inimesed ütlesid meile, et tööandjad ahistasid neid füüsiliselt ja verbaalselt ning neid sunniti töötama enam kui 80 tundi nädalas ligi 25 naela eest,» ütles politseiuurija James Faulkner.

«See on tüüpiline näide kaasaegsest orjusest Ühendkuningriigis,» sõnas ta.

Tööandjad andsid migrantidele magamiseks kitsaste, kohutavate tingimustega maja, kus nad magasid kolme-neljakesi toas, teatas politsei.

Tehaseomanikud maksid migrantidele küll ligi 125 naela nädalas, ent arvasid sellest maha kuni 100 naela öömaja ja töökohale transportimise eest.

Kolm vabrikuomanikku peeti kinni kahtlustatuna vandenõus teise inimese sunnitööle sundimises ning kaubitsemisega seotud seaduserikkumistes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles