George W. Bushi noorem vend kaalub USA presidendiks kandideerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeb Bush.
Jeb Bush. Foto: SCANPIX

USA Florida osariigi endine kuberner Jeb Bush lubas üleeile langetada otsuse presidendiks kandideerimisest lähiajal.

«Mul pole õrna aimugi, kas ma oleksin hea kandidaat. Loodetavasti,» ütles Ühendriikide eelmise presidendi George W. Bushi noorem vend telekanali ABC sõsarkanalile WPLG-TV. «Kui aus olla, arvan, et saaksin presidendina hästi hakkama. Ma ei tea tegelikult ka seda. Neid asju õpitakse töö käigus.»

Bush (61) kritiseeris demokraadist presidenti Barack Obamat, öeldes, et riigipea on kinni omas mullis.

Ta lubas avalikustada 250 000 e-kirja, mida ta aastatel 1999-2007 Florida kubernerina saatis. Ta sõnas, et teeb seda läbipaistvuse huvides ja võimaldamaks rahval seisukohta kujundada.

Jeb Bushi peab vabariiklaste soosikuks osa partei ladvikust, kelle hinnangul oleks just tema parim vastane endisele välisministrile Hillary Clintonile, kellest võib saada demokraatide presidendikandidaat.

Lisaks aitaks ta püüda hispaania keelt kõneleva valijaskonna hääli, kuna ta on väljendanud toetust immigratsioonireformile ja tema naine kõneleb hispaania keelt.

Samas on ta vabariiklaste konservatiivsema tiiva jaoks paljudes küsimustes liialt mõõdukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles