Venemaalased valisid Putini 15. korda järjest aasta inimeseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaalased tunnistasid juba viieteistkümnendat korda järjest aasta inimeseks president Vladimir Putini, teatas detsembri algul selleteemalise küsitluse korraldanud avaliku arvamuse fond.

68 protsenti 1500st küsitletud inimesest asetas Putini esikohale nende poliitikute ja avaliku elu tegelaste seas, keda nad nimetaksid aasta inimeseks. Eelmisel aastal paigutas Putini esikohale 32 protsenti küsitletuist, seega on tema populaarsus aastaga kahekordistunud.

Aasta persoonide nimekirja mahtusid veel Liberaaldemokraatliku Partei juht Vladimir Žirinovski (4%), välisminister Sergei Lavrov (3%), peaminister Dmitri Medvedev (2%), kaitseminister Sergei Šoigu ja Kommunistliku Partei esimees Gennadi Zjuganov (kummalgi 1%).

Veel neli protsenti küsitletuist nimetasid teisi poliitikuid ja ühiskonnaelutegelasi. Samapalju oli ka neid, kelle hinnangul ei vääri ükski kaasmaalane aasta inimese tiitlit. 17 protsenti küsitletuist ei osanud küsimusele vastata.

Küsimus, kes vääriks aasta kultuuritegelase tiitlit, ajas aga ummikusse koguni 75 protsenti respondentidest. 3 protsenti nimetas filmirežissöör Nikita Mihhalkovi ja 2 protsenti laulja Jossif Kobzoni. Veel nimetati Aleksandra Pahmutovat, Fjodor Bondartšukki, Leonid Rošali, Alla Pugatšovat, Deniss Matsujevit, Sergei Bezrukovit, Igor Krutoid.

64 protsenti küsitletuist ei osanud kedagi aasta sportlaseks valida. 5 protsenti respondentidest nimetasid iluuisutaja Jevgeni Pljuštšenkot, 4 protsenti Julia Lipnitskajat, 2 protsenti iluuisutaja Adelina Sotnikovat ja 2 protsenti lühirajauisutajat Viktor Ahni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles