Ukraina uued ministrid: jätame mineviku kindlalt selja taha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina uus rahandusminister Natalie Jaresko ning majandusminister Aivaras Abromavičius.
Ukraina uus rahandusminister Natalie Jaresko ning majandusminister Aivaras Abromavičius. Foto: SCANPIX

Kiiev lubas täna anda uut hoogu korruptsioonivastasele võitlusele seoses läänepartnerite tingimustega uue abi taotlemiseks.

Ukraina uus rahandusminister Natalie Jaresko ning majandusminister Aivaras Abromavičius lubasid mineviku kindlalt selja taha jätta ja astuda konkreetseid samme paremuse poole.

USA ning Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) on lubanud Ukrainat majanduslikult toetada juhul, kui Kiiev rakendab konkreetseid meetmeid riigis aastaid lokanud korruptsiooni likvideerimiseks.

Samuti on Euroopa Liit pakkunud Kiievile umbes 1,6 miljardi euro suurust lühiajalist toetust ning on pannud kokku ka suurema, 11 miljardi euro suuruse paketi. IMF on andnud finantsabi umbes 17 miljardi dollari (14 miljardi euro) ulatuses.

Abromavičius kutsus oma ministeeriumit bürokraatiakoletiseks, mida ametnikel on võimalik alatasa enda huvides ära kasutada.

Ministri sõnul tuleb viia läbi reforme hangete vallas ning tagada, et riigiettevõtted hakkaksid täitma riigikassat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles