Advokaat pole Eston Kohvriga poolteist kuud suhelnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver Venemaal kohtus.
Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver Venemaal kohtus. Foto: TASS / Scanpix

Välisministeerium andmetel pole Vene riigi poolt määratud advokaat Lefortovo vanglas kinni peetava kaitsepolitseiniku Eston Kohvriga suhelnud viimased poolteist kuud.

Eesti konsul kohtus esmaspäeval Kohvriga ja kohtumisel selgus, et Vene riigi poolt määratud advokaat pole temaga suhelnud juba alates 31. oktoobrist, ütles BNSile välisministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmik.

Samuti pole Kohvri advokaat Jevgeni Aksjonov Eesti poolele antud lubadustele vaatamata aidanud korraldada Kohvri telefonisuhtlust lähedastega ning konsul sai loa Kohvriga uuesti kohtuda alles pärast korduvaid pöördumisi Vene võimude poole.

«Tunniajase vestluse käigus rõhutas Kohver taas, kuivõrd olulised on tema jaoks regulaarsed kohtumised konsuliga, sõnumid kodustelt, uudised Eestist ning teadmine, et tal on nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt tugev toetus,» sõnas Nõmmik.

«Eesti on taotlenud Venemaa võimudelt Eesti arstile luba Kohvri meditsiiniliseks läbivaatuseks, kuid Vene võimud ei ole nendele taotlustele seni vastanud. Samuti ei ole Vene võimud andnud piisavaid ega veenvaid põhjendusi psühhiaatrilise ekspertiisi läbiviimiseks. Eesti ei pea ekspertiisi läbiviimist õigustatuks. Eesti riik jätkab jõupingutusi ebaseaduslikult kinni peetud Eston Kohvri viivitamatuks vabastamiseks ja naasmiseks Eestisse,» sõnas Nõmmik.

Eesti kaitsepolitsei teatas 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum toimus Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles