Komorowski: Poola on valmis Ukrainat relvastusega aitama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko (vasakul) kohtus täna Poolas ametivenna Bronisław Komorowskiga.
Ukraina president Petro Porošenko (vasakul) kohtus täna Poolas ametivenna Bronisław Komorowskiga. Foto: SCANPIX

Poola on valmis Ukrainat relvastusega aitama, ütles täna president Bronisław Komorowski.

«Ma tean, et te olete väga huvitatud relvastusest. Sestap ütlen ma teile, et ma ei ole kuulnud mingist embargost Ukrainale relvade müügile. Kui Ukraina on sellest huvitatud, on Poola kindlasti niisugusteks kõnelusteks valmis,» ütles Komorowski pärast kohtumist Ukraina presidendi Petro Porošenkoga.

Komorowski kinnitas kohtumise järel ka, et Poola mõistab Ukraina läänesuunalisi püüdlusi ja loodab, et tihe koostöö Porošenkoga jätkub.

«Ma kavatsen jätkata koostööga, mis aitab kaasa Ukraina Läänega seotud püüdlustele nii NATO kui EL-i osas, mis on Ukraina ning Poola jaoks äärmiselt tähtsad,» sõnas Komorowski pärast Kiievi ja EL-i assotsiatsioonileppe eelnõu allkirjastamist.

Komorowski väljendas Ukrainale solidaarsust seoses riigi idaosas vältava relvakonfliktiga ning rõhutas Ukraina territoriaalse terviklikkuse ning suveräänsuse tähtsust.

Kaheksa kuud kestnud konflikt Ukraina valitsusvägede ja venemeelsete separatistide vahel on nõudnud vähemalt 4634 inimese elu. ÜRO andmetel on saanud haavata 10 243 inimest ning rohkem kui 1,1 miljonit on pidanud oma kodudest lahkuma.

Porošenko alustas täna Poola-visiiti, mille jooksul ta kohtub presidendi Bronislaw Komorowski ning parlamendisaadikutega.

Homme suundub Ukraina riigipea Kagu-Poolasse, kus ta kohtub ukrainlastest õpilaste ning Leedu-Poola-Ukraina ühisbrigaadi komandöridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles