Netanyahu süüdistas Euroopat holokausti õppetundide ignoreerimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu süüdistas täna pärast Euroopa Liidu kohtu otsust eemaldada Hamas terrorirühmituste nimekirjast Euroopa liidreid holokausti õppetundide ignoreerimises.

«Hamas on sooritanud loendamatuid sõjakuritegusid ning terroriakte,» ütles Iisraeli peaminister. «Tundub, et Euroopas, kus kuus miljonit juuti hukati, pole paljud inimesed midagi õppinud,» sõnas ta.

«Kuid meie Iisraelis oleme õppinud ning jätkame oma rahva ning riigi kaitsmist terrori, türannia ning silmakirjalikkuse vastu,» sõnas ta kohtumisel USA vabariiklase, tulevase senaatori Joni Ernstiga.

Täna peeti ka Šveitsis rahvusvahelist konverentsi, mille delegaadid arutavad muuhulgas Iisraeli sõjakuritegusid. Konverentsil osalevad Genfi konventsioonidele alla kirjutanud 196 riigist 126 eesmärgiga arutada tsiviilisikute kaitsmist.

«Täna oleme tunnistajaks Euroopa silmakirjalikkuse rabavale näitele. Genfis kutsuvad nad uurima Iisraeli sõjakuritegusid,» lausus Netanyahu.

Šveitsi eriesindaja Genfi konventsioonide küsimuses Paul Fivat ütles, et konverentsi eesmärk on mitte süüdistada, kuna see pole tribunal, vaid olla osapooltele kohaks, kus uuesti kinnitada, mis on rahvusvaheline õigus.

Euroopa Liidu kohus andis täna korralduse Hamasi kustutamiseks EL-i koostatud terroriorganisatsioonide mustast nimekirjast.

Kohus leidis, et nimekirja kandmise aluseks oli meediast ja internetist saadud info põhjal tehtud järeldused, mitte Hamasi konkreetsed teod, mida oleksid uurinud ja kinnitanud kompetentsed võimud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles