Põhja-Koreast pajatava komöödia esilinastus jäetakse ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahandust külvanud mängufilmi «Intervjuu» plakat Los Angeleses.
Pahandust külvanud mängufilmi «Intervjuu» plakat Los Angeleses. Foto: SCANPIX

Põhja-Koreast pajatava komöödia «The Interview» (Intervjuu) esilinastus jäetakse ära terroriähvarduste tõttu, teatas kolmapäeval meelelahutushiid Sony Pictures Entertainment.

Peaosi esitavate James Franco ja Seth Rogeni komöödia pidi esilinastuma 25. detsembril. Näitlejad on tühistanud ka kõik filmiga seotud reklaamiüritused.

Sony langes möödunud kuul seoses sama filmiga ka ulatuslike häkkerirünnakute ohvriks, mille käigus lekitati avalikkuse ette firmasisest kirjavahetust ja töötajate isikuandmeid. Rünnaku tagajärjel tehti torrenti lehekülgedel ligipääsetavaks ka mitmed seni ilmumata Sony filmid. Telekanali CNN andmetel on asjatundjad leidnud juhtunu uurimisel seoseid Põhja-Koreaga.

Esilinastus otsustati ära jätta, sest mitmed kinoketid on juba filmi näitamisest ähvarduste tõttu keeldunud.

«Loomulikult oleme pettunud ja seisame oma filmitegijate ja sõnavabaduse taga. Samas mõistame aga ka koostööpartnerite otsust ja austame seda. Loomulikult jagame nende muret töötajate ja klientide turvalisuses pärast,» kirjutati ettevõtte ametlikus teadaandes.

Ähvardusi on esitanud ennast nimega Guardians of Peace (GOP) kutsuv rühmitus, mille kohaselt ootab kõiki filmi vaatama läinud inimesi kohutav saatus. Ühtlasi viidati 2001. aasta terrorirünnakutele ja lubati, et maailm täitub hirmuga.

Põhja-Korea on teravalt hukka mõistnud paroodia, milles räägitakse kahest äpardunud USA ajakirjanikust, keda värvatakse tapma suur juht Kim Jong-un. Põhja-Korea võimud on samas kinnitanud, et neil pole ähvardustega mingit pistmist.

Põhja-Korea eitas detsembri alguses küberrünnakut tehnoloogia- ja meelelahutusfirmale Sony Pictures, kuid kiitis selle ometi heaks, kutsudes seda õiglaseks teoks.

«Sony Picturesi ettevõttesse häkkimine võis olla Põhja-Korea toetajate tegu,» teatas Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles