Lapsevanemad tahavad luua venekeelsete koolide nõukogu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas eestikeelses Laagna gümnaasiumis õppivad vene noored raadiost kirjanditeemasid kuulamas. Esmakordselt olid kirjanditeemad vene ja eesti abiturientidele ühesugused.
Tallinnas eestikeelses Laagna gümnaasiumis õppivad vene noored raadiost kirjanditeemasid kuulamas. Esmakordselt olid kirjanditeemad vene ja eesti abiturientidele ühesugused. Foto: Raigo Pajula

Tallinnas toimuvad augustis ja septembris seminar ja konverents, mille käigus plaanitakse asutada Vene koolide nõukogu eesmärgiga tagada venekeelse hariduse jätkumine Eestis.

25. septembril peetakse Tallinnas venekeelsete koolide hoolekogude ja lastevanemate komiteede avatud konverents «Eesti vene kool», kirjutas venekeelne Postimees.ru.

Organiseerijad kutsuvad konverentsist osa võtma koolide hoolekogude ja vanemate komiteede liikmeid, lapsevanemaid, gümnasiste, kooliõpilasi, pedagooge, vene koolide juhte, kõrgkoolide esindajaid, tudengeid, eksperte, avaliku elu tegelasi ja kõiki teisi, kes muretsevad venekeelsete koolide tuleviku pärast Eestis.

Korraldajad teatasid, et konverentsi eesmärgiks saab olema vene koolide nõukogu loomine, mis peaks aitama koolidel realiseerida õigust emakeelsele haridusele. Nõukogu peaks koordineerima ühiste küsimuste otsustamist ning plaane õppetöö, metoodika ja sotsiaalvaldkonnas.

Lahtised küsimused

«Tulevase nõukogu õiguslik vorm pole veel kindlaks määratud. Võimalik, et see tuleb midagi eestlaste lastevanemate liidu sarnast. Võimalik, et hakkame nendega koostööd tegema,» ütles korralduskomitee esindaja. Korralduskomitee on loodud mõnede Vene koolide hoolekogudesse mittekuuluvate lastevanemate poolt.

Esindaja teatas, et korraldajad loodavad koguda konverentsile piisava esindatuse. Nõukogu hakkavad valima konverentsi osalised.

Korraldajate esindaja nimi on Postimees.ru toimetusele teada. Esindaja ei soovinud oma nime lehes avaldada, põhjendades, et tema sõnad võivad avaldada mõju nõukogu valimistel.

Seminar augustis

26.-27. augustini viib Inimõiguste Teabekeskus Tallinnas läbi seminari teemal «Vene kool Eestis: õigus haridusele ja võrdse kohtlemise põhimõtte kohaldamine.»

Korraldajate sõnul on tegevuste eesmärk tõsta õigusalaste teadmiste taset, et kaitsta õigust venekeelsele haridusele.

Seminar viiakse läbi projekti «Venekeelse hariduse kaitsmise võimaldamine Eestis läbi euroopalike diskrimineerimisvastaste printsiipide kehtestamise ja rakendamise» raames. Seda rahastab fond «Vene maailm».

Seminar on suunatud Eesti venekeelsete koolide gümnasistidele, lapsevanematele, hoolekogude ja lastevanemate komiteede liikmetele. Korraldajate sõnul on kõik 25 osalejatele ette nähtud kohta juba täis. Infot seminari kohta on võimalik saada Inimõiguste Teabekeskusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles