Ligi: loeb nii inimese kui raha päritolu

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Toomas Huik / Postimees

Endine rahandusminister, Reformierakonda kuuluv Jürgen Ligi ütles Postimehes eile ilmunud sotsiaaldemokraatide suurtoetaja Oleg Ossinovski sõnu kommenteerides, et kui midagi öeldakse, siis päritolu loeb.

Eilses Postimehes ütles Oleg Ossinovski riigikogu keskerakondlasest liikme Priit Toobali arupärimise kohta, et «Toobali küsimus näitab tema täielikku kirjaoskamatust – aga samas, mida oodata inimeselt, kes on oma keskhariduse saanud külakoolis».

Toobali arupärimine puudutas Ossinovski raudteeäri huvide seotust sotsidega. Toobal on lõpetanud Suure-Jaani Gümnaasiumi nagu ka haridusminister Jevgeni Ossinovski erakonnakaaslasest sotsiaalminister Helmen Kütt.

Ligi postitas eile õhtul Facebooki oma hinnangu: «Päritolu loeb, kui midagi öeldakse. See loob konteksti ja tähenduse ja seab piiranguid. Loeb nii inimese kui raha päritolu. Haridusministri peres peetakse päritolu samuti tähtsaks. Omamoodi. Pere liige ja rahastaja ütleb siin oponendi kohta, et too on kirjaoskamatu, aga midagi muud pole talt oodatagi, kuna ta on õppinud külakoolis (Suure-Jaani Gümnaasiumis). Tõlge on seekord tõepoolest, et päritolu võtab õiguse ühiskonnas kaasa rääkida,» ning küsis, kas nii jääbki või kohustab päritolu haridusministrit nüüd midagi täpsustama.

Postitusel on kümneid kommentaare, millest ühele pidas Ligi õigeks vastata: «Ütleja peab seda erakonda üleval ja on seltskonnas lubanud ta (erakonna) ära osta. Pearahastaja ei ole kõrvaline isik.»

Toobal reageeris Ossinovski sõnadele eile hommikul: «Oleg Ossinovski jutt on möga. Suure-Jaani Gümnaasium on maakonna üks parimaid ja seal jagatav haridus igati konkurentsivõimeline. Olen õnnelik, et sain seal koolis õppida ja selle lõpetada, muideks neljade ja viitega.»

Samuti kirjutas ta suhtlusvõrgustikus, et tema kooliõde on tänane sotsist sotsiaalminister Helmen Kütt. «Palun Helmenit, et ta oma parteikaaslastele Ossinovskitele selgeks teeks, kui head haridust Suure-Jaanis tegelikult antakse,» lisas Toobal. «Aga Postimehe loo laiem mõte on hoopis midagi muud ja puudutab Rail Balticu ehitamist ja võimalikku huvide konflikti ja võimalikku hämarat rahade liigutamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles