ERR kaotab senise keelenõustaja ametikoha

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhääling
Rahvusringhääling Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusringhäälingu koosseisust kaob Einar Kraudi pensionile minekuga ka senine keelenõustaja ametikoht, kuid ERRi sõnul luuakse selle asemele laiemate kohustustega keeletoimetaja ametikoht.

«Loodame toimetaja leida jaanuari jooksul, et head keeletaset hoida ja kindlustada. ERRi programmides ja veebimeedias soovime mõistagi endistviisi kasutada ühetaolist, kaasaegset ja väga korrektset eesti keelt,» teatas ERRi meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur.

Kraudi tööleping lõpeb 31. detsembril. «Talle on samas tehtud ettepanek jätkata koosseisuvälise eksperdina, et need kolleegid, kes vajavad abi võõrsõnade ja -nimede hääldamise küsimustes, saaksid harjumuse järgi tema poole pöörduda,» lisas Tõevere-Kaur.

Postimehele teadaolevalt on Eesti Ajakirjanike Liidu (EAL) juhatus esitanud ERRi juhatuse esimehele Margus Allikmaale järelepärimise, miks kohusetundlikult keelenõustaja ametikohustusi täitnud Einar Kraut töö kaotab.

«ERRi keelenõustaja osa selles, et ERRis räägitakse ka edaspidi selget, mitmesugustest toortõlgetest ja slängist risustamata eesti keelt, on hindamatu. Sellest sõltub suuresti ka eesti keele tulevane areng. Seega loodame väga, et Einar Kraudi lahkumine ei tähenda ühtlasi ametikoha kadu. Nii sooviksime teada, kes hakkab ERRi keelenõustaja ametikohta täitma alatest 1. jaanuarist 2015, et kutsuda ka teda osalema EALi keelesektsiooni töös,» seisab EALi pöördumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles