Filipiinide pantvangidraama sai verise lõpu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriüksus varitseb Manilas röövitud bussi.
Eriüksus varitseb Manilas röövitud bussi. Foto: SCANPIX

Filipiinide pealinnas Manilas täna hommikul alguse saanud ja 12 tundi kestnud pantvangidraama sai verise lõpu, kui täpsuslaskur tappis lasuga pähe turismibussi röövinud endise politseiniku Rolando Mendoza. Surma sai ka kaheksa turisti.

2008. aastal politseikapteni kohalt vallandatud Mendoza kaaperdas hommikul Manilas bussi, et seeläbi nõuda oma tööle ennistamist, vahendas AFP.

Läbirääkimised M-16 automaadiga relvastatud mehega nurjusid hilisõhtu saabudes, misjärel Mendoza avas reisijate ja politseinike pihta tule. Seejärel otsustas politsei bussile tormijooksu korraldada.

Tulevahetuse käigus lasti maha kaheksa bussis viibinud reisijat, kes kõik olid pärit Hongkongist, teatas Filipiinide president Benigno Aquino. Punase Risti teatel on veel seitse reisijat teadmata vigastustega haiglas, vahendas AFP. Mendoza kasutas politsei sõnul reisijaid inimkilbina.

Bussis oli politsei rünnaku hetkel 15 pantvangi. Varem pääsesid vabaks üheksa pantvangi, nende hulgas kolm last ning üks diabeetik. Ise aknast välja hüpanud bussijuht põgenes vahetult enne politsei tormijooksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles