Moskva: ELi sanktsioonid on katse Krimmi elanikke karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidenti Barack Obamat kujutav nukk Krimmis Simferopoli linna turul.
USA presidenti Barack Obamat kujutav nukk Krimmis Simferopoli linna turul. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu kehtestatud sanktsioonid Krimmile on katse karistada sealseid elanikke selle eest, et nad valisid taasühinemise Venemaaga, ütles Vene välisministeerium tänases avalduses.

«Moskva võttis teadmiseks uued vastasseisu tekitavad otsused, mille Euroopa Nõukogu Venemaa Krimmi ja Svastopoli piirkonna suhtes tegi,» ütles ministeerium avalduses.

«Sellised meetmed ei ole midagi muud kui katse karistada poolsaare elanikke, kes tegid rahvahääletusel vaba valiku Venemaaga taasühinemise kasuks. Me tahame teada, kuidas on see seotud inimeste isiklike vabadustega, mida EL nii ägedalt propageerib,» lisas ministeerium.

«Igasugune krimmilaste ja Sevastopoli elanike diskrimineerimine poliitilistel motiividel on vastuvõetamatu,» ütles Vene välisministeerium avalduses.

Euroopa Liidu Nõukogu kiitis neljapäeval heaks ettepaneku kehtestada Krimmile kaubandus- ja investeerimispiirangud, ütles Brüsseli diplomaat neljapäeval.

ELi diplomaatilised allikad on Interfaxile öelnud, et meetmeid käsitlev õigusakt avaldatakse reedel ELi ametlikus väljaandes ja sanktsioonid jõustuvad laupäeval.

EL keelustas kõik investeeringud Krimmi, et jätkata survet Moskvale ja näidata, et selle Ukraina piirkonna annekteerimist ei ole unustatud, ütlesid diplomaatilised allikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles