Ainult Postimees.ee's: koolide pingerida riigieksamite põhjal

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksamite keskmised tulemused
Eksamite keskmised tulemused Illustratsioon: allikkas: riiklik eksami- ja kvalifikatsioonikeskus; graafika: Katri Karing

Postimees.ee avaldab Eesti koolide pingerea, mis põhineb tänavuste riigieksamite keskmistel tulemustel.

Riikliku eksamikeskuse tulemuste põhjal arvutatud tabelisse on koondatud 243 kooli andmed kõigi riigieksamite lõikes ja koondarvuna.

Konkreetse kooli riigieksamite keskmine tulemus ei ole saadud lihtsalt eksamitulemusi kokku liites ja saadud numbrit koolide arvuga jagades, vaid arvestatud on ka seda, mitu õpilast konkreetset eksamit tegi.

Riikliku eksamikeskuse teatel pole esitatud näitajad tehnilised mõõdikud, vaid konkreetsete eksamisoorituste põhjal saadud kõige tõenäolisemad hinnangud eksamisooritajate tegelikule võimekusele.

Eksamitulemuste statistikas arvestati vaid neid koole, kus konkreetse eksami sooritajaid oli üle viie. Tärniga märgitud koolide puhul tasub arvestada, et number peegeldab õhtuse ja päevase õppe summat ning ühe osa tulemused võivad olla eraldi võetuna paremad kui teise omad.

Vaata koolide pingerida SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles