Assange: Austraalia luure hoiatas mind «räpaste trikkide» eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Wikileaksi asutaja Julian Assange teatas täna, et Austraalia luureteenistused hoiatasid saidiga seotud inimesi võimalike «räpaste trikkide» eest, enne kui Rootsi võimud ta nädalavahetusel lühiajaliselt vägistamises kahtlustatavaks kuulutasid.

«Meid hoiatati 11. augustil Austraalia luure poolt, et me peaks sääraseid asju ootama,» ütles Rootsis salajases asukohas viibiv Assange telefoni teel uudistevõrgule Al-Jazeera.

Assange, kelle sait avaldas Pentagoni vastuseisule vaatamata kümneid tuhandeid Afganistani sõja saladokumente, kuulutati reede õhtul Rootsis kahtlusaluseks vägistamises ja seksuaalses ahistamises. Vahistamiskäsk seoses vägistamisega tühistati järgmisel päeval, kui selgus uut infot. Ahistamissüüdistus on endiselt üleval.

«Meid hoiatati räpaste trikkide eest ja konkreetselt, et need oleksid midagi sellist,» ütles 39-aastane austraallane. «See on ilmselgelt laimukampaania... [vägistamise] süüdistus võeti kuus tundi hiljem tagasi. Ainus küsimärk on, et kes oli seotud.»

Kui Assange teatas eile, et juhtum võib olla Pentagoni kätetöö, märkis ta täna, et säärase väite tegemiseks pole tal ühtegi otsest tõendit. USA kaitseministeerium ütles, et süüdistus mingitest räpastest tempudest on absurd.

Assange avaldas eelmise kuu lõpus Wikileaksi saidil 77 000 lekkinud dokumenti Afganistani sõja kohta ning lubas täna, et teeb ülejäänud 15 000 toimikut avalikuks kahe kuni nelja nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles