Enesetaputerrorist õhkis Pakistani mošee ees pommi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani moslemid palvusel.
Pakistani moslemid palvusel. Foto: SCANPIX

Vähemalt 24 inimest sai surma ning 25 inimest vigastada pommirünnakus ühele Pakistani mošeele Lõuna-Waziristanis.

Rünnak leidis aset regiooni ühe suurema linna Wana kaubatänaval. Surma saanute seas oli ka Pakistani Rahvusassamblee endine liige Maulvi Noor Mohammad.

Wana ametnikud teatasid BBC’le, et rünnaku viis läbi enesetaputerrorist, kes kõndis Mohammadi juurde ja õhkis lõhkekeha hetkel kui Mohammadiga kätt surus.

Lõuna-Waziristani provintsis toimub peamine võitlus Pakistani võimude ja Talibani vahel ning piirkond on siiani üheks suuremaks pelgupaigaks Talibani ja Al-Qaeda liikmetele Pakistanis.

Endine parlamendi liige Mohammad oli suur Talibani pooldaja ning tervitas rünnaku hetkel mošee ees koguduse liikmeid. Mohammad kirjutas mitmeid raamatuid džihaadist ning omas samas piirkonnas mitmeid raamatupoode ja haiglaid.

Pole selge, miks just Mohammad enesetaputerroristi sihtmärgiks oli, kuid hiljuti tapsid Pakistani kaitseväed just rünnakus ühele Mohammadi haiglale kolm Al-Qaeda liiget. BBC korrespondendi andmetel on võimalik, et Al-Qaeda pidas Mohammadi vastutavaks.

Lisaks enesetapurünnakule sai Pakistanis esmaspäeval pommirünnakute tagajärjel surma veel mitmeid inimesi. Afganistani piiri ääres Peshawari linna lähistel sai rünnakus muuhulgas surma ka üks Talibani-vastase võitluse eestvedaja Israr Khan.

Kokku sai esmaspäeval pommirünnakute tagajärjel esialgsetel andmetel surma 36 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles