Pakistani sõjavägi teatas 59 mässulise tapmisest riigi loodeosas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani elanikud Lahores korraldatud öisel mälestusüritusel, kus meenutati Peshawari veresaunas hukkunud lapsi ja õpetajaid.
Pakistani elanikud Lahores korraldatud öisel mälestusüritusel, kus meenutati Peshawari veresaunas hukkunud lapsi ja õpetajaid. Foto: SCANPIX

Pakistani sõjavägi teatas reedel 59 mässulise tapmisest riigi loodeosas korraldatud maaväe operatsioonides ja õhurünnakutes.

Mässulised liikusid reedel läbi Tirah' oru Khyberi hõimualal Afganistani piiri suunas, sattudes Pakistani vägede varitsusrünnaku alla, surma sai 32 sissi, seisis sõjaväe avalduses.

Sõjaväe teatel sai rünnakus viga kolm sõdurit.

Neljapäeval tapsid maaväed 10 mässulist ning õhurünnakutes hukkus veel 17 sissi, sealhulgas usbekist komandör, lisasid relvajõud.

Teisipäeval sai islamiliikumise Taliban rünnakus Peshawaris asuvale sõjakoolile surma 148 inimest.

Peaminister Nawaz Sharif teatas terrorirünnaku järel surmanuhtlusele kehtestatud moratooriumi tühistamisest.

Relvajõudude ülem kindral Raheel Sharif allkirjastas neljapäeval kuue surma mõistetud terroristi hukkamismäärused, ütles sõjaväe pressiesindaja kindral Asim Bajwa suhtlusvõrgustikus Twitter.  

Juunis alustas sõjavägi pealetungi äärmuslaste peidupaikadele Põhja-Waziristanis, mis on Pakistani Talibani (Tehreek-e-Taliban Pakistan) ja Haqqani võrgustiku peamiseks kantsiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles