Pakistan vaidlustab Mumbai terrorirünnaku planeerija vabastamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politseinikud seisavad Mumbais  Chhatrapati Shivaji raudteejaama juures, mis oli üks 2008. aasta terrorirünnakute sihtmärk.
India politseinikud seisavad Mumbais Chhatrapati Shivaji raudteejaama juures, mis oli üks 2008. aasta terrorirünnakute sihtmärk. Foto: SCANPIX

Pakistani prokurör lubas reedel vaidlustada kohtu otsuse lasta kautsjoni vastu vabadusse 2008. aasta Mumbai terrorirünnakute planeerija Zaki-ur-Rehman Lakhvi.

2008. aasta novembris aset leidnud terrorirünnakus India äripealinnale sai surma 166 inimest.

Pakistanis on juba kuuendat aastat vahi all viis rünnakuga seotud kahtlusalust ning nende kohtuasjade aeglane edenemine põhjustab Indiaga pingeid.

Pakistani kohtu neljapäevane otsus sai koheselt India kriitika osaliseks. India siseministri Rajnath Singhi sõnul on Lakhvi kautsjoni vastu vabastamine kahetsusväärne.

«India on esitanud piisavalt tõendeid (Lakhvi vastu). Ootame Pakistani valitsuselt otsuse edasikaebamist niipea kui võimalik,» lausus Singh.

«Olen lõpule viimas kõiki õiguslikke formaalsusi, mille järel vaidlustan esmaspäeval Islamabadis selle otsuse,» ütles Pakistani valitsuse prokurör Mohammad Azhar Chaudhry AFP-le.

Kohtuotsusest hoolimata oli Lakhvi neljapäeval endiselt Rawalpindis Adyala vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles