Igor Taro Ukraina päevik: 19.12

Igor Taro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: mediarnbo.org

Ida-Ukraina olukorda nimetatakse vahel sõja ja rahu vahepealseks, kuid sündmused ei anna eriti põhjust rahust kõnelda. Viimase ööpäevaga on hukkunud üle viie Ukraina sõjaväelase, mis näitab tuletegevuse intensiivistumist.

Donetski lennujaamas on seni tulekontaktid põhiliselt käsirelvadega. Samuti on venelaste ind raugenud Debaltseve piirkonnas, kus põhilised rünnakusuunat on viimastel kuudel olnud Tšernuhhino ja Nikišino külade joonel. Seal on samuti vaiksemaks muutunud. Horlivka/Gorlovka juures Majorske ümbruses on tulistamist olnud.

Põhiline raskuspunkt on hetkel põhjarindel. Ehk kogu rindejoone ulatuses alates Pervomaiskist kuni Stanica Luganskaja ehk Vene piirini välja. Luganski-Lõsõtšanski trassi pidi on venelased tulistanud nii miinipildujate kui AGS-ide ehk automaat-granaadiheitjatega. Vesela Gora külast pidevad tulelöögid Štšastjas asuvatele ukraina vägede positsioonidele. Eile võtsid terroristid ette sellise avantüüri, et sõitsid Štšastjasse sisse kiirabiautoga. Kiirabi personali saatus on teadmata. Haiglat kaitsnud pataljon Aidar võttis nad rajalt maha, paraku endapoolsete kaotustega. Nii et üpris jultunud rünnakuga paistsid venelased silma.

Mariupoli ümbruses oli vaiksem. Ei saanud kinnitust teatele vene meredessandi miinivälja otsa komistamisest. Mingi no-name portaal kirjutas, aga tõsisemad agentuurid mitte. Seetõttu kahtlane.

Minski korduskohtumise perspektiivid on udused. Venemaa jaoks oleks olukorra legaliseerimine mingil kujul oluline, Ukrainale pigem mitte. Käib neljanda mobilisatsioonilaine ettevalmistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles