Austraalias vahistati kaheksa lapse tapmises kahtlustatuna nende ema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuriteopaik Austraalias Cairnsi linnas, kust leiti kaheksa lapse surnukehad.
Kuriteopaik Austraalias Cairnsi linnas, kust leiti kaheksa lapse surnukehad. Foto: SCANPIX

Austraalias vahistati 37-aastane naine kahtlustatuna kaheksa lapse tapmises, kellest enamiku ema ta oli, teatas laupäeval politsei.

Kahtlusalune viibib haiglas, sest ta ise oli samuti raskelt haavatud.

Juhtumit uuriva politseiniku sõnul oli naine teadvusel ja rääkis korrakaitsjatega.

«Mõrvades kahtlustatuna on vahistatud 37-aastane naine, kes oli enamiku ohvrite ema. Naine viibib praegu Cairns Base´ haiglas politseinike järelvalve all,» ütles politseidetektiiv Bruno Asnicar ajakirjanikele.

«Tema seisund on stabiilne ja tema eest hoolitsetakse. Ta oli teadvusel ja rääkis. Praegusel hetkel me ei otsi kedagi teist. Me oleme veendunud, et kogukond pole ohus,» lisas politseinik, kes ei soostunud siiski kinnitama, et naise haavad olid isetekitatud.

Austraalia põhjaosa Cairnsi linna elumajast leiti kaheksa lapse surnukehad ja üks naine on vigastatud, teavitasid politseinikud päev varem.

Queenslandi osariigi politsei sõnul said korrakaitsjad reede hommikul Cairnsi eeslinna Manoorasse väljakutse, milles anti teada ränkade vigastustega naisest.

Võimude sõnul leidsid nad sündmuspaigale jõudes majast kaheksa lapse surnukehad. Ohvrid on vanuses 18 kuud kuni 15 aastat. Austraalia meedia andmetel olid kõik lapsed tapetud noahoopidega, kuid politsei pole seda kinnitanud.

Peaminister Tony Abbott nimetas Cairnsi tragöödiat «südantlõhestavaks». «Kõik lapsevanemad tunneksid juhtunu tõttu kõhus õõnsaks tegevat kurbust. See on kirjeldamatu kuritegu,» lausus valitsusjuht.

Austraalia alles leinab esmaspäevase Sydney pantvangikriisi ohvreid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles