Põhja-Korea kutsus uurima küberrünnakuid Sony Picturesi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Intervjuu» plakat.
«Intervjuu» plakat. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea kutsus täna Ühendriike uurima ühiselt küberrünnakuid Sony Picturesi vastu ja kinnitas, et Pyongyangil pole nendega mingit pistmist.

«Kuna USA levitab meie vastu alusetuid süüdistusi ja laimu, siis teeme ettepaneku seda intsidenti ühiselt uurida,» märkis Põhja-Korea välisministeerium uudisteagentuuri KCNA teatel. «Kasutamata küll sääraseid meetmeid nagu teeb CIA, on meil oma võimalused tõestamaks, et sellel intsidendil pole meiega mingit pistmist.»

US President Barack Obama hoiatas eile, et Põhja-Koread ootab Sony Picturesi ründamise eest vastulöök ja kinnitas, et Washington ei tagane eales mingi diktaatori ees.

Ähvarduste ja küberrünnaku tõttu otsustas Sony Pictures 25. detsembriks kavandatud filmi «Intervjuu» esilinastuse tühistada, sest USA ja Kanada suured kinoketid teatasid, et ei kavatse filmi näidata.

Kinoketid tegid ettevaatlikuks ähvardused häkkerite rühmituselt nimega GOP (Guardians of Peace - Rahuvalvurid), mis manitses filmi võimalikke vaatajaid 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid meelde tuletades. Häkkerid avalikustasid ka hulga Sony jaoks piinlikkust tekitanud e-kirju, stsenaariume ja muud asutusesisest suhtlust, sealhulgas infot palkade ja töötajate terviseandmete kohta.

«Intervjuu» on komöödia kahest teleajakirjanikust, kes värvatakse Põhja-Korea liidrit Kim Jong-uni tapma. Ettevõte Sony Pictures teatel kavatsetakse film avaldada mõnel teisel viisil või formaadis.

Sony Pictures teavitas, et otsib võimalusi linateose mujal avaldamiseks eesmärgiga, et seda näeksid kõik soovijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles