Hispaanlased protestisid uue julgeolekuseaduse eelnõu vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Hispaanias
Meeleavaldajad Hispaanias Foto: SCANPIX

Tuhanded inimesed avaldasid laupäeval Hispaania linnades meelt seaduseelnõu vastu, mis näeb ette hiiglaslikud trahvid selliste õigusrikkumiste eest nagu riigilipu põletamine või protestimine parlamendihoone või strateegilise tähtsusega objektide juures.

Opositsiooniparteid ja inimõigusorganisatsioonid on seaduseelnõud karmilt kritiseerinud, nimetades seda konservatiivse valitsuse katseks maha suruda protestid, mida on põhjustanud suutmatus toime tulla Hispaania finantskriisiga.

Laupäeval korraldati suurmeeleavaldus Barcelonas, Bilbaos ja pealinnas Madridis. Väiksemaid protestiüritusi viidi läbi Alemrias, Granadas ja Valencias.

Seaduseelnõu võimaldab määrata kuni 30 000 euro suuruse trahvi politseinike fotode levitamise eest, mis võib ohtu seada nende tegevuse.

Parlamendi või võtmetähtsusega objektide juures protestimise eest võib määrata kuni 600 000 euro suuruse trahvi, kui politsei leiab, et meeleavaldaja häiris rahu. Politseinike solvamise eest tuleb maksta kuni 600 eurot. Hispaania lipu põletamine võib kaasa tuua kuni 30 000 euro suuruse trahvi.

Madridis nõudis politsei protestiüritust pildistanud ajakirjanikelt töötõendi näitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles