Gruusia ootab kohtumiselt Venemaaga konkreetseid tulemusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Irakli Garibašvili
Gruusia peaminister Irakli Garibašvili Foto: SCANPIX

Gruusia peaminister Irakli Garibašvili ütles laupäeval, et president Vladimir Putini pakutud Venemaa ja Gruusia tippkohtumine on tervitatav, kui selle eesmärgiks on jõuda «konkreetsete tulemusteni».

«Oleks vale korraldada mingi kohtumine lihtsalt kohtumise pärast,» ütles peaminister ajakirjanikele.

«Kohtumine peaks olema suunatud kindla eesmärgi täitmisele. Kui see on tõepoolest nii, siis ma võin kinnitada, et Gruusia valitsus ja ka ma isiklikult osalen sellel kohtumisel,» lisas Garibašvili.

«Selline kohtumine on kahtlemata võimalik, kuid me rõhutame, et selleks tuleb teha tõsiseid ja üksikasjalikke ettevalmistusi ja kõik põhjalikult läbi mõelda,» ütles Garibašvili.

Venemaa president kinnitas sel neljapäeval, et  Moskva võtab Gruusia liidrid rõõmuga vastu, kui Thbilisi seda soovib.

«Kui Gruusia valitsus peab seda võimalikuks, on meil rõõm tervitada Moskvas iga esindajat, nii presidenti kui peaministrit,» ütles Putin iga-aastasel pressikonverentsil.

Gruusia peaministri eriesindaja suhetes Venemaaga Zurab Abašidze vastas koheselt, et  Gruusia võib pidada Venemaaga kõrgetasemelisi läbirääkimisi tingimusel, et nendes käsitletakse kahepoolsete suhete peamisi probleeme.

Gruusia ja Venemaa vahel on suured erimeelsused Gruusia konfliktides Abhaasia ja Lõuna-Osseetiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles