Obama mõistis New Yorgi politseinike tapmise karmilt hukka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama mõistis täna tingimusteta hukka kahe New Yorgi politseiniku tapmise.

«Mõistan kahe New Yorgi politseiniku tänase mõrva tingimusteta hukka. Kaks vaprat meest ei saa minna täna õhtul koju oma lähedaste juurde ja sellele ei ole õigustust,» ütles Obama laupäevaste mõrvade järel avaldusel. «Kutsun inimesi loobuma vägivallast ja halba tegevatest sõnadest ning pöörduma sõnade poole, mis tervendavad.»

New Yorgis Brooklyni linnajaos lasti laupäeva õhtul patrullautos maha kaks politseinikku. Vähemalt ühte politseiametnikku oli tunnistajate sõnul tulistatud pähe. Mõlemad ohvrid toimetati haiglasse, kuid arstid ei suutnud neid aidata.

New Yorgi politseiülem Bill Bratton nimetas tulistajana 28-aastast Ismaaiyl Brinsleyt, ajakirjanduse teatel põgenes kahtlusalune pärast rünnakut metroojaama ja lasi end maha.

Viimastel andmetel oli ründaja enne seda raskelt haavanud oma tüdruksõpra ja teatanud sellest ka oma Instagrami konto vahendusel. Ühtlasi oli tulistaja teinud sotsiaalmeedias juba varem mitmeid politseivaenulikke avaldusi. Tulistaja motiiv on endiselt segane.

Ühendriikides avaldavad inimesed juba mitmeid nädalaid meelt politsei rassivägivalla vastu, nõudes õiglust valgete politseinike käe läbi hukkunud mustanahalistele. Ühendriikides on viimastel kuudel aset leidnud ridamisi juhtumeid, kus valge politseinik tapab relvitu mustanahalise isiku.Enim kirgi on kütnud relvitu Browni surnukstulistamine 8. augustil St. Louis'i eeslinnas Fergusonis, mängupüstoliga vehkinud 12-aastase mustanahalise poisi mahalaskmine Clevelandis ning kuue lapse isa Eric Garneri surnukskägistamine 17. juulil. Kõigil juhtudel on kohus otsustanud mustanahalise isiku tapnud politseinikele mitte süüdistust esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles