Al-Qaeda: meie süda lõhkeb valust koolirünnaku pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistanis Lahores mälestati eile Peshawari koolirünnakus hukkunuid.
Pakistanis Lahores mälestati eile Peshawari koolirünnakus hukkunuid. Foto: SCANPIX

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda Lõuna-Aasia haru teatas täna, et nende südamed lõhkevad valust islamiliikumise Taliban veresauna pärast Pakistani koolis, võrgustik kutsus äärmuslasi ründama vaid julgeolekujõude.

Teisipäevases rünnakus Pakistani relvajõududele kuuluvale koolile Peshawaris hukkus 149 inimest, peamiselt lapsed.

«Meie südamed lõhkevad leinast ja valust,» ütles Lõuna-Aasia Al-Qaeda esindaja Osama Mehmood. «Ei ole kahtlust, et Pakistani armee hirmuteod on ületanud igasuguse piiri ning aitab kaasa moslemite orjastamisele ja genotsiidile ameeriklaste poolt, kuid see ei tähenda, et peaksime maksma kätte rõhutud moslemitele,» ütles Mehmood. «Relvi, mille oleme haaranud Allahi vaenlase Ameerika ning selle orjaarmee ja hüpikvalitsejate vastu, ei tohi suunata laste, naiste ja meie moslemi rahva vastu.»

Al-Qaeda juht Ayman al-Zawahiri teatas septembris võrgustiku uue Lõuna-Aasia haru moodustamisest pühasõjaks Birmas, Bangladeshis ja Indias.

Pakistani koolirünnaku on hukka mõistnud ka Afganistani Taliban.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles