Siberi kohtutäiturid arestivad võlglaste kasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti lontkõrvaline kass.
Šoti lontkõrvaline kass. Foto: Wikipedia

Vene maksukogujad on leidnud uue mooduse, kuidas sundida inimestel oma võlgu ära maksma – nimelt ähvardavad nad neilt kassid ära võtta.

Siberi linna Novosibirski maksukohujad said hiljuti tõelise töövõidu, kui suutsid kohaliku elanikku sundida ära maksma 12 000 rubla (umbes 161 eurot) suuruses tasumata makse, sest ähvardasid ära võtta maksuvõlglase kalli tõukassi, kirjutab uudisteagentuur Interfax.

Kui kohtutäiturid üliõpilase korterisse saabusid, ei leidnud nad sealt algul midagi arestimisväärilist. Siis aga märkasid nad, et võlglane hoiab käes Briti lühikarvalist kassi ning toas jooksevad ringi ka kolm sama kassi poega. «Kuna loomad olid kallid tõukassid, otsustas seaduseesindaja kassid aresti alla panna,» sõnas piirkonnakohtu ametnik uudisteagentuurile.

Teisel juhtumil arestisid Tomski kohtutäiturid neli Šoti lontkõrvalist kassipoega, sest nende omanik, endine ärinaine ei olnud suutnud kompanii pensionifondi sissemakseid teha, teatas uudisteagentuur TASS. Pärast raha leidmist lubati naisel kasse edasi pidada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles