Porošenko kohtus täna Kiievis Lukašenkaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko täna Kiievis koos Valgavene riigipea Aleksandr Lukašenkaga.
Ukraina president Petro Porošenko täna Kiievis koos Valgavene riigipea Aleksandr Lukašenkaga. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko tänas täna Valgevene ametivenda Aleksandr Lukašenkat Ukraina territoriaalse terviklikkuse toetamise eest.

Lukašenka viibib Kiievis visiidil, tehes jõupingutusi Ukraina kontaktgrupi järjekordse kohtumise kokkukutsumiseks läbirääkimisteks riigi idaosas jätkuva konflikti üle.

Porošenko tänas Lukašenkat Ukraina territoriaalse terviklikkuse toetamise eest, kirjutas Porošenko pressiesindaja Svjatoslav Tseholko pühapäeval suhtlusvõrgustikus Twitter.

Tseholko sõnul alustasid riigipead Ukraina presidendi residentsis kõnelusi umbes kell 3.10 pärastlõunal (Eesti aeg sama).

Lukašenka pressiteenistus ütles Interfaxile, et riigijuhid arutavad Valgevene-Ukraina kahepoolsete suhete päevakorda ja rahvusvahelisi küsimusi.

Valgevene liider ütles visiidi eel, et avaldas ise kohtumiseks soovi, sest neil on selles olukorras, millest rääkida.

Lukašenka toonitas, et ei näe kriisist muud väljapääsu peale dialoogi. Valgevene presidendi sõnul pole Ukraina riigipeal ega separatistidel mingit muud valikut.

«Vaja on omavahel rääkida. Igal juhul saabub kunagi rahu,» märkis Lukašenka.

Täna pidi toimuma ka järjekordne kolmepoolsete kõneluste voor Minskis, kuid separatistid teatasid, et ei näe selleks hetkel võimalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles