Poeketid: vargad on seadusega väga hästi kursis

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eesti suuremate poekettide esindajad kinnitasid, et poevargad on karistusseadustikuga väga hästi kursis ning varguste hind muutub kindlasti vastavalt seadusemuudatustele.

Uue karistusseadustiku järgi algab varguse korral kriminaalkuritegu praeguse 64 euro asemel 200 eurost, kirjutab ERR Uudised.

Rimi Eesti Food AS pressiesindaja Katrin Bats ütles ERRi uudisteportaalile, et sellise muudatuse tõttu jääb kannatajaks vara omanik, kes peab kohtus õiguse saamiseks läbima suurema bürokraatia kadalipu, Silver Säga Prisma Peremarketist aga sõnas, et antud seadusemuudatus mõjutab kindlasti poevarguste arvu ja seda, mida varastada püütakse.

Selveri juhataja Kristi Lomp eeldab, et seadusemuudatus põhineb konkreetsel analüüsil, mis arvestab kuritegevuse hetkeseisu ja vastavate ametiasutuste suutlikust kuritegude ennetamisel ja kurjategijate karistamisel. «Küll võib seadusemuudatus mõnevõrra motiveerida professionaalseid vargaid ja narkomaane, kuna nemad varastavad teadlikult piirmäära ulatuses, et mitte saada kriminaalkorras karistatud, kuid selliseid vargaid tegutseb Selverites vähe,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles