Šoigu: kaitseministeerium koostab aastateks 2016-2020 uue kaitseplaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu.
Vene kaitseminister Sergei Šoigu. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministrile on pandud ülesanne koostada aastateks 2016-2020 riigi uus kaitseplaan, mille president Vladimir Putin 2015. aasta detsembris heaks kiidab, ütles kaitseminister Sergei Šoigu.

«Koos asjassepuutuvate valitsusasutustega ühildame riigi mobilisatsiooni-valmisoleku süsteemi relvajõudude kaasaja vajadustega,» ütles Šoigu reedel kaitseministeeriumi laiendatud kolleegiumil, kus osales ka Putin.

Tema sõnul on vaja «lõpule viia riiklik relvastusprogramm aastateks 2016-2025 ja esitada see relvajõudude ülemjuhatajale heakskiitmiseks».

«Arvestades Venemaa keskusest juhitud valitsemise ajaloolist kogemust, tuleb asetada Vene regioonides vastutus territoriaalkaitse küsimuste eest nende kuberneridele,» sõnas Šoigu.

Samuti seadis kaitseminister ülesandeks jätkata ootamatute lahinguvalmiduse kontrollide läbiviimist vastavalt presidendi korraldusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles