IS: Soome poliitikute järele luuratakse valimiste eel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome parlamendihoone Helsingis
Soome parlamendihoone Helsingis Foto: SCANPIX

Soome lähenevad parlamendivalimised ja uue koosseisu rahvasaadikud pakuvad huvi välismaistele luureteenistustele, kirjutab tänane Ilta-Sanomat.   

Kaitsepolitsei (Supo) kommunikatsioonijuhi Jyri Rantala sõnul on aprillis toimuvad parlamendivalimised nende asjade hulka, mille vastu tunnevad huvi teiste riikide luureteenistused. Lisaks tuntakse huvi kohalike poliitikute vastu.

«Loomulikult huvitab poliitiline olukord,» rääkis Rantala ajalehele.  

Küberturvalisuse- ja luureekspert Jens Säynäjärvi IT-firmast CGI selgitas, et muutused poliitmaastikul on see, mille kohta luureteenistused üritavad teavet hankida, kuna nende ülesandeks on «asjade ennustamine oma riigi juhtidele».

«Kui mõni isik on eriti oluline, siis lähenetakse talle erineval viisil mitmest erinevast küljest,» lisas Säynäjärvi.   

Võõrriikide salajane nuhkimine kerkis Põhjamaades esile pärast mobiilikõnede pealtkuulamist võimaldavate libatugijaamade leidmist Oslost.

Soome kaitsepolitsei on kinnitanud, et riik pakub teiste riikide luureteenistustele huvi. Olukorrale avaldavad mõju kevadised üldvalimised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles