Swedbanki toetusest ilma jäänud Luukase fond sai raha Bigbankilt

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Luukase missioonipreemia pälvis Varro Vooglaid.
Aadu Luukase missioonipreemia pälvis Varro Vooglaid. Foto: Tairo Lutter

Kuna Swedbank küsis Aadu Luukase fondile antud 5000 eurot tagasi, siis Bigbank otsustas summa fondile omadest vahenditest leida.

Swedbank otsustas Aadu Luukase fondile tehtud annetuse tagasi küsida, kuna Aadu Luukase tänavuse missioonipreemia võitis kooseluseadusevastast rinnet vedanud SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, mida juhib Varro Vooglaid. See tekitas sotsiaalmeedias palju arutelu, ka pahameelt klientides. Swedbank kinnitas, et kannab raha teistele nominentidele otse ise.

Luukase fondile tegi seepeale 5000 euro suuruse annetuse hoopis Bigbank. «Vastab tõele, tegime. Oli juttu Indrek Luukasega ja saime aru, et see summa on neile (Aadu Luukase sihtasutusele – toim.) oluline,» ütles Postimehele Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar. Tema sõnul ei ole Bigbanki jaoks konkreetse preemia saaja valik määrav.

«Me ei peaks lahterdama inimesi ühte või teise kasti. See ei ole üldse oluline, kas selle preemia saaja on ühe või teise leeri esindaja, või üldse keegi kolmas. Meie hindame lihtsalt fondi tööd,» rääkis Saar.

Tema kinnitusel oli Bigbank ka varem suhelnud Aadu Luukase poja Indrek Luukasega, ent kui Swedbank teatas meedias, et soovib annetust tagasi, siis suheldi Indrek Luukasega uuesti. «Kuna oli näha, et see summa on oluline, siis otsustasime selle leida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles