SVT: Rootsis otsitakse võimalusi vältida erakorralisi üldvalimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldvaade Rootsi parlamendi (Riksdag) istungitesaali.
Üldvaade Rootsi parlamendi (Riksdag) istungitesaali. Foto: SCANPIX

Rootsi telekanali SVT andmetel on punaroheline valitsus ja paremblokk pidanud salaja nõu, otsides võimalusi, kuidas vähemusvalitsus saaks võimul püsida ja oma eelarvekavale Riksdagis poolehoidjaid leida.

Taoliste arutelude eesmärgiks on vältida erakorralisi üldvalimisi.

SVT andmetel pole erakondade juhid nõupidamistel osalenud. Need on keskendunud vormilisele küljele, mitte sisulistele detailidele.    

Peaminister Stefan Löfven peab teatama avalikkusele uute üldvalimiste kuupäeva kõige varem 30. detsembril.

Viimaste andmete järgi plaaniti neid korraldada 22. märtsil. Arvamusuuringute järgi ei tooks uued valimised lahendust parlamendis tekkinud ummikseisule mitte kummagi bloki kasuks.

Löfven teatas erakorraliste valimiste korraldamisest pärast sotsiaaldemokraatide ja roheliste esitatud eelarvekava läbikukkumist detsembri alguses. Erinevate blokkide vahel kaalukeeleks olevad Rootsi Demokraadid otsustasid toetada parembloki, lastes 3. detsembril vähemusvalitsuse eelarvekava põhja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles