Valede rehvidega autojuhid tekitavad politseile peavalu

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud koos rehviliiduga talverehvide kasutamist kontrollimas.
Politseinikud koos rehviliiduga talverehvide kasutamist kontrollimas. Foto: Martin Ilustrumm

Jõulukuul on politsei pidanud tegelema nii mõnegi juhiga, kes ei ole nõutud ajaks autole talverehve alla pannud või ei ole rehvid piisavalt heas korras.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) andmeil on detsembris olnud kokku 35 juhtumit, kus juhid eksisid rehvidele seatud nõuete vastu. 18 juhul puudusid kohustuslikud talverehvid, ülejäänud juhtudel oli probleeme mustrisügavusega või esines rehvidel muid puudusi. Väga sageli oli neil sõidukitel läbimata ka üldine tehnonõuete kontroll.

PPA juhtivkorrakaitseametnik Veiko Kommusaare sõnul on suverehvide õigeaegne vahetamine talverehvide vastu üks ohutu liiklemise eelduseid. «Kui suvine talverehvide kasutamise keeld on eelkõige seotud teekatte korrashoiuga, siis talvine rehvivahetus mõjutab otseselt seda, kui hästi juhid suudavad sõidukit teel hoida,» selgitas ta.

Eestis on talverehvide kasutamine kohustuslik 1.detsembrist kuni 1.märtsini.  Naastrehvide kasutamine on lubatud 1.oktoobrist kuni 1.maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles