Maanteeamet klaassiledast Tallinna-Narva maanteest: oleme olukorda tõsiselt analüüsinud

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maanteeamet tunnistab oma viga eile õhtul Tallinna-Narva maanteel tekkinud olukorras, kus tee oli klaassile ning sõidukitel oli tõsiseid raskusi teel püsimisega.

Postimees jagas pühapäeval videot, millel on näha kuivõrd libe oli Tallinna-Narva maantee eile õhtul. Nimelt oli juba eile päeval sadama hakanud lumi ja langenud temperatuur muutnud maantee nii libedaks, et sõidukitel oli seal raskusi teel püsimisega. Püsti oli keeruline püsida ka jalakäijatel.

Maanteamet täpsustas, et eile kella 14 paiku algas Kirde-Eestis tiheda märja lume sadu. Lumi langes soolamärjale teele, mille pinnatemperatuur oli null kraadi ringis.

Video saatnud liikleja tõi välja, et veel kella 18 ajal ei olnud piirkonnas näha liikumas ühtegi teehooldusmasinat. Maanteeameti Ida regiooni hooldeosakonna juhataja Andres Piibeleht sõnas, et GPS-süsteemist väljavõetud andmed näitavad, et selles piirkonnas puistati teed eile kell 14.30 ja neli tundi hiljem, kell 18.30.

«Hea tulemus saavutati lõikudel, kus puistati maksimumnormiga soola lumesaju sisse. Paraku ei saavutatud soovitud tulemust nendel lõikudel, kus mindi esmalt sahkama, kuid sellega kleebiti lumekiht teepinna külge, mis omakorda jäätus. Sedasi käituti ligikaudu 10 kilomeetril Jõhvist Vokani, kus sool ei andnud piisavalt kiiret tulemust,» selgitas Piibeleht.

Ta lisas, et kella 21 paiku sõitis teemeister antud lõigu läbi ja siis oli sool mõjunud. «Maanteeameti hooldevaldkonna töötajad on koos hooldajaga eile juhtunud olukorda tõsiselt analüüsinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles