President kuulutas välja ajalooalaste uurimistööde võistluse «Minu Eesti»

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Uue kooliaasta alguse puhul kuulutas president Toomas Hendrik Ilves täna välja ajalooalaste uurimistööde võistluse «Minu Eesti».


Kooliõpilastele mõeldud konkurss toimub juba kümnendat aastat ning selle korraldajateks on Eesti Ajalooõpetajate Selts ning Körberi Sihtasutus Hamburgist, teatas konkursi koordinaator Viivi Rohtla.

Uurimistööde konkursi eesmärgiks on süvendada noorte ajaloohuvi ja avardada silmaringi, samuti hoida põlvkondadevahelist sidet ning mõtestada rahvuslikke väärtusi.

Uurimistöid hindab žürii, mille koosseisu kuuluvad erinevate teadusasutuste ja organisatsioonide esindajad. Hinnatakse uurimistöö originaalsust, allikate kasutamise ja üldistamise oskust ning tööde vastavust teemale.

2008/2009 õppeaasta tööde esitamise tähtaeg on 1. aprill 2009, konkursi tingimuste ja auhindadega on võimalik tutvuda Eesti Ajalooõpetajate Seltsi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles