Põhja-Korea jäi ajutiselt internetist ilma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile jäi Põhja-Korea internetist ilma, kuid nüüdseks olevat internetiühendus taastunud.

USA ei ole kommenteerinud, kas nende spetsialistid on selle taga kättemaksuks Põhja-Korea oletatava küberrünnaku eest, edastab YLE.

Küberrünnakute asjatundja, Dyn Research esindaja Doug Madory sõnas, et Põhja-Koreas tekkisid internetiprobleemid möödunud nädala lõpul ning suurenesid kuni selles riigis kadus internet täielikult.

Uudisteagentuuri Reuters andmetel on Põhja-Korea internetivõrk nüüd taastatud.

Valge Maja ja USA välisministeerium ei kommenteerinud Põhja-Koreas juhtunut.

USA president Barack Obama sõnas möödunud nädalal, et Sony Pictures vastu tehtud rünnak oli kübervandalism, mille taga oli Põhja-Korea. Obama ei selgitanud, millisel viisil USA oma internetti kaitseb ning kas USA on valmis tegema vasturünnaku.

Põhja-Koreas on arvutid ja internetiühendus vaid vähestel, kellest enamik on juhid ja nende pereliikmed. Põhjakorealaste seast vaid väga valitud saavad kasutada rahvusvahelist võrku.

Põhja-Korea esindaja ei osalenud eile ÜRO Julgeolekunõukogu istungil protestimaks sellega riiki tabanud küberrünnaku vastu.

Julgeolekunõukogus käsitleti siis Põhja-Korea inimõiguste rikkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles