Moskva kuulutab Krimmi loovutamise ebaseaduslikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentina Matvijenko
Valentina Matvijenko Foto: SCANPIX

Föderatsiooninõukogu võtab järgmise aasta sügisistungjärgul vastu seaduse, mis kuulutab Krimmi Venemaa Nõukodude Föderatiivse Sotsialistliku Vabariigi koosseisust Ukrainale üleandmise õigusvastaseks, lubab Vene parlamendi ülemkoja spiiker Valentina Matvijenko.

Matvijenko teatas ajakirjanike küsimustele vastates, et selle seaduse vastuvõtmine on vajalik juriidilise ja ajaloolise õigluse jaluleseadmiseks.

«Arvan, et meie koda võtab selle dokumendi vastu sügisesel istungjärgul. Meid süüdistatakse Krimmi annekteerimises, kuid selle seaduse vastuvõtmisega me tõestame kogu maailmale, et Krimmi loovutamine 1954. aastal üheainsa inimese otsusega oli seadusvastane,» ütles Matvijenko.

«Toona rikuti põhiseadust, mille järgi lahendati piiride terviklikkuse küsimusi, ning seda otsust oleks tulnud teha rahvahääletusel, misjärel oleks ülemnõukogu seda vormistanud. Kõike seda ei tehtud. Seadusandlikke protseduure rikuti tõsiselt ning selle seaduse vastuvõtmisega saab too otsus Krimmi kohta valeks tunnistatud,» selgitas spiiker.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles