Kohus tunnistas «Kanada psühho» mõrvas süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Magnotta
Luka Magnotta Foto: SCANPIX

Vandekohus tunnistas «Kanada psühhoks» ristitud Luka Magnotta teisipäeval süüdi oma hiinlasest kallima tapmises, tema jäsemete maharaiumises ning kehaosade saatmises riigi koolidele ja erakondadele.

Vandekohus mõistis Magnotta Hiina tudengi Jun Lini tapmises süüdi pärast kaheksa päeva kestnud arutelu. Kohtualune tunnistati süüdi veel neljas süüdistuspunktis.

32-aastane kohtualune ise võttis tapmise omaks, kuid eitas vastutust, kuna olevat tegutsenud hullusehoos. Advokaadi sõnul on Magnotta skisofreenik ega suutnud oma teo sooritamise ajal teha vahet õigel ja vääral. Süüdistuse kohaselt oli roim ette kavatsetud ning Magnotta käitumine ei rääkinud hullumeelsusest.

Süüdistuse kohaselt tappis endine geipornonäitleja oma kallima jäänoaga, lõikus ohvri, väärkohtles surnukeha seksuaalselt ja filmis toimingut, riputades selle hiljem internetti. Süüdimõistetu põgenes mõrva järel Kanadast ning tabati Saksamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles