Tulekahjus hukkus eakas naine

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Ida-Virumaal Kohtla-Järvel hukkus eile tulekahjus eakas naine.

Häirekeskus sai kell 18.41 teate, et Ahtme linnaosas Altserva tänaval kortermajas on tunda suitsu. Päästjate saabudes oli kahekordse kivist neljakorteriga ühe korteri esikus põlenud mööbel, oli tunda suitsu lõhna, kuid põlengut enam ei olnud.

Maas lebas hukkunud 81-aastane naine. Päästjad kontrollisid ruumid termokaameraga ja tuulutasid avades aknad, teatas Ida päästekeskus.

Sündmuskohale saabunud valvemenetleja Viktor Balobani sõnul oli korteri esikulaes suitsuandur, see oli saanud kuumakahjustusi ja seetõttu raske kontrollida kas oli töökorras.  Naise poeg ütles menetlejale, et nad vahetasid patarei umbes kuus kuud tagasi. Poja ja majaelanike sõnul on seinad väga paksud ja arvatavasti seetõttu naabrid anduri heli ei kuulnud.

Valvemenetleja selgitas välja, et tulekahjust andis teada poeg, kes käib oma ema igal õhtul kella seitsme paiku külastamas. Korterisse sisenedes oli see suitsu täis. Ta leidis ema köögis istumas. Poeg helistas häirekeskusele ja seejärel kustutas põlengu ämbri täie vee ning õuest juurde toodud lumega.  Järgmisena proovis ema korterist välja viia, päästjate saabumise ajaks oli jõudnud ta esikuni.  

Menetleja sõnul on praegu raske öelda tulekahju tekkepõhjust. Välistada saab elektrijuhtmestiku ja poja sõnul ei olnud ema suitsetaja. Tulekahju täpsemad asjaolud ja tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles