Islamiriik teatas liitlaste sõjalennuki allatulistamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi avaldatud fotol on kujutatud vangi langenud Jordaania pilooti.
Islamiriigi avaldatud fotol on kujutatud vangi langenud Jordaania pilooti. Foto: SCANPIX

Sunniitliku äärmusorganisatsiooni Islamiriigi teatel tulistasid nende võitlejad Süüria põhjaosas Raqqa lähedal alla liitlasriikide sõjalennuki.

Süüria inimõiguste vaatlusorganisatsiooni andmetel on tegu ühele Araabia riigile kuuluva lennukiga, kuid konkreetset riiki avalduses ei täpsustatud. USA juhitavasse koalitsiooni kuulub viis araabia riiki - Jordaania, Katar, Araabia Ühendemiraadid, Bahrein ja sunniitlik Saudi Araabia.

Väidetavalt on tegu Jordaaniale kuuluva lennukiga, kuna internetti on ilmunud fotod allatulistatud lennuki piloodist, kes on väidetavalt Jordaania kodanik Moaz Youssef al-Kasasbeh. Nüüdseks on Jordaania võimud ka ametlikult kinnitanud sõjalennuki allakukkumist Süürias ja piloodi pantvangi langemist. Samas ei täpsustata avalduses, mis põhjustel lennuk alla kukkus.

Kui teade lennuki allatulistamisest osutub tõeseks, oleks tegemist esimese koalitsiooni lennukiga, mille äärmuslased on alates õhurünnakute algusest tänavu septembris alla tulistanud. Küll aga on alla tulistatud Süüria ja Iraagi õhujõudude lennukeid ning helikoptereid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles