Mehhiko saatis armee ja föderaalpolitsei Michoacanisse korda tagama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko sõdurid.
Mehhiko sõdurid. Foto: SCANPIX

Mehhiko armee ja föderaalpolitsei saadeti korda tagama riigi lääneosas asuva Michoacani osariigi piirkondadesse, kus möödunud nädalal lahvatas vägivald kartellide vastu võitlevate relvarühmituste vahel.

Varem sel aastal otsustas Mehhiko valitsus astuda seninägematu sammu ja varustada narkokurjategijate vastu võitlevaid omakaitserühmitusi relvade ja mundritega ning maksta neile ka palka.

Eelmisel nädalal puhkes aga kahe taolise rühmituse vahel tulevahetus, milles tapeti 11 inimest.

Julgeolekuvolinik Alfredo Castillo täpsustas, et armee ja föderaalpolitsei võtab üle julgeoleku tagamise 20 omavalitsuspiirkonnas, sealhulgas La Ruanas ja Apatzinganis.

Michoacan on Mehhiko narkokuritegevuse üks võtmepiirkondi. Mehhiko uimastivägivallas on alates 2006. aastast tapetud umbes 80 000 inimest.

Omakaitseväelaste rühmitused tekkisid 2013. aastal peamiselt Templirüütlite narkokartelli vastu, kellega politsei ei suuda väidetavalt toime tulla.

2014. aasta mais legaliseeriti relvarühmitused ka keskvalitsuse poolt.

Mehhiko ei ole veel toibunud šokist seoses 43 tudengi tapmise ja tükeldamisega, millega olid väidetavalt seotud nii politseijõud kui kartellid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles