Moskva: NATO laienemine itta tooks kaasa vastumeetmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp.
NATO lipp. Foto: SCANPIX

NATO võimalik laienemine itta tooks Venemaa poolt kaasa ka vastavad vastumeetmed, teatas Vene välisministeeriumi pressiesindaja Aleksander Lukaševitš täna.

«Venemaa põhimõtteline seisukoht Kiievi praeguse NATO-suunalise kursi suhtes on hästi teada. Ma rõhutaksin veel, et alliansi võimalik edasine laienemine itta tooks kaasa väga tõsised sõjalis-poliitilised nihked mitte ainult Euroopas vaid üle terve maailma, mis mõjutaksid otseselt Venemaa rahvuslikke julgeolekuhuve, luues sellega vajaduse ka adekvaatsete vastumeetmete järgi,» ütles pressiesindaja.

«Praegu on jäänud mulje, et Ukraina juhtkond peab tihedamaid sidemeid NATOga alternatiiviks Venemaaga normaalsete suhete arendamisele, ütles ta.

«See võib meie kahepoolseid suhteid veelgi keerukamaks ajada ning takistada mitmete koostööküsimuste lahendamist majandus-, energeetika ning teistes valdkondades,» lisas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles