Berkeleys jätkub vastasseis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikides Berkeleys, kus valgenahaline politseinik tappis kohalikus bensiinijaamas mustanahalise nooruki, pidasid korrakaitsjad kinni kümmekond meeleavaldajat.

Intsidendi tõttu avaldas kohaliku aja järgi eile õhtul meelt kümneid inimesi, kellest politsei pidas kohaliku meedia teatel kinni kuus kuni kaheksa inimest. Tegemist oli teise suurema meeleavaldusega 18-aastase Antonio Martini surma järel, kuna ka vahetult pärast tema tapmist puhkesid sündmuspaigal korrakaitsjate ja protestijate vahel kokkupõrked.

Berkeley lähedal asub Fergusoni linn, kus politseinik tappis tänavu 9. augustil relvitu mustanahalise teismelise Michael Browni, põhjustades sellega üleriigilised meeleavaldused ja rahutused. Novembris otsustas vandekohus politseinik Darren Wilsonile süüdistust mitte esitada, mille järel vallandusid taas protestid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles