Hispaania uus kuningas: korruptsioon tuleb välja juurida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe VI.
Felipe VI. Foto: SCANPIX

Hispaania uus kuningas Felipe VI rõhutas oma esimeses jõululaupäeva kõnes, et valijaid üles ärritanud lõputud korruptsiooniskandaalid tuleb välja juurida.

Ta ei nimetanud oma õde printsess Cristinat, kellele vaid kaks päeva varem esitati kaks süüdistust maksupettuses, kuid rõhutas, et Hispaania avaliku elu tegelastel ei ole õigust kasu lõigata ega rikastuda.

Felipe esimest telepöördumist kuningana pärast trooniletõusmist juunis vaatasid miljonid inimesed.

Kuningas ütles, et Hispaania majanduslik olukord, kus tööpuudus on tõusnud 24 protsendini, on vastuvõetamatu, kuna noored hispaanlased pettuvad oma väljavaadetes. Paljud on lahkunud Hispaaniast, et otsida tööd mujal. Need, kes on aga jäänud, satuvad tupikusse ning peavad leppima madalapalgaliste ametitega, kuigi on omandanud kõrghariduse.

Kuninga märkus majanduse kohta on suuresti erinev  peaminister Mariano Rajoy ja tema valitsusliikmete seisukohast, et Hispaania majandus on taastumas ja kasvamas kiiremini kui teistes Euroopa riikides, seda tänu kokkuhoiumeetmetele, mis hoidsid ära finantskriisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles