Eesti ekspert sõidab Ebola piirkonda missioonile

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiudtöötaja Sierra Leone pealinnas Freetownis Ebola-prooviga.
Tervishoiudtöötaja Sierra Leone pealinnas Freetownis Ebola-prooviga. Foto: SCANPIX

Päästeameti ekspert Rein Vaheoja sõidab täna missioonile Sierra Leonesse, kus hakkab täitma laagritehniku ülesandeid Rahvusvahelise Humanitaarpartnerluse baaslaagris Moyambas.

Vaheoja suundub kriisikoldesse Norra meeskonna koosseisus ning jääb sinna eeldatavasti veebruari alguseni. Tema ülesanne on tagada Ebola piirkonda rajatud ajutise haigla humanitaartöötajate elamine laagris, teatas päästeameti pressiesindaja.

Rahvusvaheline Humanitaarpartnerlus on kaheksa riigi ehk Taani, Rootsi, Norra, Soome, Saksamaa, Suurbritannia, Luksemburgi ja Eesti päästeasutuste mitteformaalne võrgustik, mille eesmärk on toetada humanitaarkatastroofide piirkonnas katastroofi likvideerimist koordineerivat struktuuri. Eesti on ühenduse liige aastast 2006.

Lääne-Aafrikas puhkes tänavu märtsis Ebola viiruse puhang, mis võttis kiiresti epideemia mõõtmed ning augustis kuulutas Maailma Tervishoiuorganisatsioon välja eriolukorra. Novembri seisuga oli Ebolasse nakatunud kokku 13 268 ja viirusesse surnud 4960 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles