Kiili vald soovib Rail Balticu trassi kulgemist Tartu kaudu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne vaade tulevasest Rail Balticu raudteest.
Illustratiivne vaade tulevasest Rail Balticu raudteest. Foto: www.railbaltic.info

Kiili vallavolikogu esimehe Mihkel Rebase sõnul peab Kiili vald mõistlikuks Rail Balticu trassi kulgemist läbi Tartu.

«Põhimõte on siis selline, et maavalitsus riigi esindajana jättis kaks varianti kaardile ja selles olukorras Kiili vald toetab idapoolset ehk Nabalas ida poolt minevat trassikoridori. Üleüldse oleks pidanud Eesti riigi jaoks Rail Balticu projekt olema selline, et rong läheb läbi Tartu,» ütles Rebane BNSile.

Tema sõnul on häda selles, et kogu projektil ei ole olnud algusest saadik arusaadavat regionaalset mõõdet ehk siis praegu võib-olla ainult Pärnu inimesed tunnevad, et neil tuleb ka mingi kasu sellest.

«Pärast seda, kui riik on ennast üle kavaldanud, siis ega siin midagi keerulist väga ei ole. Kaardile jäeti kaks varianti: üks ida poolt Nabala looduskaitseala ja teine Tallinna külje alt, mis riivamisi puudutab ka Kiili valda. Kui nende kahe variandi vahel tuleb valida, siis Kiili vallavolikogu toetab Kangru ja Luige elanikke, kelle jaoks see rong on ju ainult talumise rõõm – seal ei ole ju ühtegi regionaalset või muud aspekti nende inimeste jaoks,» märkis Rebane.

Ta lisas, et tegemist on seisukohaga, sest otsust antud küsimuses ei saa vallavolikogu vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles