Vene minister prognoosis naftahinna tõusu kahe-kolme aasta jooksul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiinijaam Moskvas
Bensiinijaam Moskvas Foto: SCANPIX

Vene majandusminister Aleksei Uljukajev on seisukohal, et naftahinna tõusu võib oodata kahe-kolme aasta pärast.

«Ajaloolises perspektiivis – jah. Mulle tundub, et kahe-kolme aasta perspektiivis tekib turul uus tasakaal ning see tasakaal saab olema palju kõrgemal kui praegu,» ütles ta usutluses ajalehele Komsomolskaja Pravda.

«Naftahinna kiirele langusele järgneb reeglina kiire taastumine. Aeglasele langusele aeglane taastumine. Kui hind langeb alla 35 USA dollari, siis on väga tõenäoline kiire naasmine kõrgete hindade juurde,» lisas ta.

Minister peab võimalikuks, et n-ö põlevkivirevolutsiooni Venemaal alahinnati. «Tuntud ettevõtted teatasid avalikult oma plaanidest ja sammudest. Seetõttu ei saa ma öelda, et me oleks maha maganud, kuid ilmselt alahindasime tootmismahtude nii kiiret arengut,» lausus ta.

Rääkides võimalikust Venemaa-vastasest vandenõust naftahinna languse põhjusena märkis Uljukajev, et ei mõista, millised võiksid olla sellise vandenõu eesmärgid või vandenõulaste tegevuse hüpoteetilised mehhanismid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles