Politsei pidas Põltsamaal kinni alkoholi tarvitanud bussijuhi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe buss. Foto on illustreeriv.
Sebe buss. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei pidas eile õhtul Põltsamaal kinni alkoholi tarvitanud bussijuhi, kelle Tallinnasse suunduvas bussis oli 15 reisijat.

Kell 18.06 sai politsei teate, et liinil Võru-Tallinn liigub reisibuss, mille juht võib olla alkoholi tarvitanud. Helistajaks oli samas bussis reisijana viibinud inimene, kelle sõnul kippus juht ülemäära kihutama. 

Tegemist oli AS SEBE-le  kuuluva bussiga, mis alustas kell 16.00 sõitu Võrust suunaga Tallinna poole. Kell 18.21 peatas politsei bussi Põltsamaal kinni ning tegi kindlaks, et juht oli tarvitanud alkoholi. Lisaks bussijuhile viibis bussis veel 15 reisijat.

Bussijuhi sõnul oli ta alkoholi tarvitanud eelmisel õhtul. Politsei kõrvaldas mehe juhtimiselt ning alustas tema suhtes väärteomenetlust. Bussifirma saatis reisi jätkama asendusbussi koos juhiga, kes reisijad turvaliselt sihtpunkti toimetas. 

Jõgeva politseijaoskonna vanemliikluspolitseinik Kajar Pent kiidab tähelepanelikku reisijat, kes oma kahtlustest politseile koheselt teada andis. «Antud juhul asetas bussijuht lisaks endale ohtu veel 15 inimese elu ja tervise. Meie kõigi turvalisuse huvides on vajalik, et kahtlustäratavatest juhtidest politseile teada antaks. Ainult nii saame ohtu võimalikult vara ennetada ja hoida ära raskemad tagajärjed,» ütles Pent.

Ta lisas, et suur hulk autojuhtidest arvab eelmisel õhtul alkoholi pruukinuna ekslikult, et kui hommikuks on enesetunne hea, siis ollaksegi kaine. Politsei soovitab mitte ainult bussijuhtidel, vaid ka kõikidel teistel sõidukijuhtidel varustada end alkomeetriga, et enne sõitma asumist oma kainuses veenduda saaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles